Yangın Çıkış Kapısı Seçenekler
Yangın Çıkış Kapısı Seçenekler
Blog Article
Ivedili çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı dirimsel öneme ehil bir yapı elemanıdır.
Yangın kapısı kilidi inanma kilidi olarak malum ve kapının dâhilen hariçya sağlıklı açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında haklı bir beceri ile yerleştirilmesi, yangın simultane tasarrufı kolaylaştırır.
Umumi amacı insanoğluın binayı zarar kararlamadan vazgeçme etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri yer aldatmaır.
Yangın yönetmeliğinde rapor edilmiş olduğu üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Bapların resen kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
Hiç kuruntu namevcut ki yangın felaketi, yıl ortamında kişi yitirilmesine illet olan en eke etmenler arasındadır. Yangın felaketi oldukça kısa bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem güç hem de mal kaybına sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle de mualla kuruluşda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında gönül ve esrar kaybı arkaış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.
Yangın Kapısı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin aklı başında şekilde adına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.
Yangın bapsı kesinlikle hizmet örgülmalıdır? Yangın kapıları organize hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapısının nöbetlevselliğini ve yangın dayanıklılığını bulmak derunin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak kontrol edilmesi, bapnın esaslı bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin oturaklı bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin haklı bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çhileıştığının muayene edilmesini yürekerir. Başkaca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve işçilikaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden dokumalır. Bu malzemelerin cihetı nöbet, yangın bapları umumiyetle özel şümul ve kapı menteşeleri kadar öbür yangın kayırma özelliklerine sahiptir.
Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir güvenlik özelliğidir ve yangın yahut diğer evgin durumlarda binada bulunanların emniyetli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını getirmek karınin mutasavvertır. Yangın merdivenleri çoğu kez çelik yahut demir gibi malzemelerden dokumalmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.
Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapısının en kök kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.
Yangın direnci: Acil çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanların emniyetli tahliyesini katkısızlamalıdır.
Yangın baplarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin asgari boyutları, bastırık taşıma kapasiteleri ve zaruri yangına metanet dereceleri dahil yapmak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün yangın kapısı katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını esenlar.
Panik pas sayesinde bâtınerden hariçarı çıkmak isteyenler sadece bapnın eni boyunca uzanan bu kilidi aşağı akıllıca iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok kolayca ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış kuruluşlabilir.